De Griekse Keuken
We zeiden het al: Griekenland is gezegend met de mooiste producten en dat kun je behoorlijk letterlijk nemen. De vele olijfbomen zorgen voor olijven en olijfolie, geurige kruiden als tijm, oregano en rozemarijn woekeren er in de natuur en door de vele eilanden en kuststreken hebben Grieken ook nog eens toegang tot dagverse vis en zeevruchten.
Mijn 6 favorieten :
Lijst van diensten
-
TZATZIKILijstitem 1
Dit Griekse bijgerecht op basis van yoghurt en komkommer smaakt prima op warme dagen. Lekker bij gegrild vlees, bijvoorbeeld, of gewoon bij een frisse salade.
-
MOUSSAKALijstitem 2
Als we een Grieks gerecht moeten noemen dan zal moussaka wellicht het topantwoord zijn. De ovenschotel met lamsgehakt, aardappelen, groenten en schapenkaas is nog altijd populair. Het is wel belangrijk om het gerecht op tijd te bereiden zodat de ragout, die de basis van de moussaka is, voldoende lang kan sudderen.
-
Lijstitem 3 Geef een beschrijving voor dit lijstitem en neem informatie op die interessant is voor sitebezoekers. Beschrijf bijvoorbeeld de ervaring van een teamlid, wat een product bijzonder maakt of een dienst die alleen u verleent.
Lijstitem 3
Lijst van diensten
-
Lijstitem 1 Geef een beschrijving voor dit lijstitem en neem informatie op die interessant is voor sitebezoekers. Beschrijf bijvoorbeeld de ervaring van een teamlid, wat een product bijzonder maakt of een dienst die alleen u verleent.
Lijstitem 1 -
Lijstitem 2 Geef een beschrijving voor dit lijstitem en neem informatie op die interessant is voor sitebezoekers. Beschrijf bijvoorbeeld de ervaring van een teamlid, wat een product bijzonder maakt of een dienst die alleen u verleent.
Lijstitem 2 -
Lijstitem 3 Geef een beschrijving voor dit lijstitem en neem informatie op die interessant is voor sitebezoekers. Beschrijf bijvoorbeeld de ervaring van een teamlid, wat een product bijzonder maakt of een dienst die alleen u verleent.
Lijstitem 3
Tzatziki
BENODIGDHEDEN voor 4 personen :
- 1 komkommer van ongeveer 15 cm
- 200 gr Griekse yoghurt
- 2 el. munt
- 1 el. knoflookpoeder
BEREIDING :
1.Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de komkommer.
2. Doe de geraspte komkommer in een vergiet of in een sla-centrifuge en laat goed uitlekken. voeg munt en knoflookpoeder bij.
3. Giet de Griekse yoghurt in een kom en roer alle ingrediënten erdoor. Laat de tzatziki minstens 2 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken
Moussaka
BENODIGDHEDEN voor 4 personen :
- 3 uien
- 1 teentje look of 1 theelepel lookpoeder
- olijfolie
- 2 wortelen
- 2 stengels selder
- 1 aubergine
- zout
- 500 g lamsgehakt
- scheutjes olijfolie
- 80 g geconcentreerde tomatenpuree
- 1 toefje Harissa of gebroken Chili
- 2 deciliters rode wijn
- 400 g tomatenpulp (blik)
- 1 snuifje gedroogde oregano
- 1 snuifje gedroogde marjolein
- 1 snuifje komijnpoeder
- 1 kaneelstokje
- peper
- 7 deciliters halfvolle melk
- 30 g boter
- 40 g bloem
- nootmuskaat
- 500 g aardappelen
- 2 kleine courgettes
- 100 g harde schapenkaas
Event spaces
This is the text area for a paragraph describing this service. You may want to give examples of the service and who may benefit. Describe the benefits and advantages of this group of services, explaining to users why they should choose your company.
Interested in our services? We’re here to help!
We want to know your needs exactly so that we can provide the perfect solution. Let us know what you want and we’ll do our best to help.