In traditionele Japanse theeceremonies zijn er twee manieren om matcha te bereiden: Usucha en Koicha. Usucha, wat 'dunne thee' betekent, verwijst naar een lichtere versie van matcha, die het meest gebruikelijk is. Koicha, wat 'dikke thee' betekent, daarentegen, is geconcentreerder en wordt traditioneel gedeeld onder de gasten tijdens een theeceremonie. Koicha wordt meestal gereserveerd voor speciale gelegenheden, terwijl Usucha meer alledaags is.
De belangrijkste verschillen tussen Usucha en Koicha liggen in de verhouding tussen matcha en water en de bereidingsmethode. Bij Usucha wordt één portie matcha (~1 g) gemengd met ongeveer 70 ml warm water, terwijl bij Koicha de hoeveelheid matcha wordt verdubbeld (~2 g) en de hoeveelheid water gehalveerd (~35 ml). Hierdoor is Koicha over het algemeen vier keer geconcentreerder dan Usucha.
Bekijk hier enkele recepten om je Matcha te bereiden
Ingrediënten-declaratie
Matcha Thee
Informatie
Land van oorsprong | Japan |
---|---|
Opslagcondities | Donker, droog, goed afgesloten en hygiënisch te bewaren. |
Opslagtemperatuur | Kamertemperatuur |
Vermijd vochtige omgeving, dit voor de kwaliteit van het product als voor de conditie van de verpakking.
|