WEBSHOP HERBS & SPICES & TEA

MATCHA

€24,07
Op voorraad: 1 beschikbaar
Merk: MATALA
EAN-CODE: Japanse Gyokuro Matcha Kogachagyo Fukuoka
Beschrijving en Bereiding

In traditionele Japanse theeceremonies zijn er twee manieren om matcha te bereiden: Usucha en Koicha. Usucha, wat 'dunne thee' betekent, verwijst naar een lichtere versie van matcha, die het meest gebruikelijk is. Koicha, wat 'dikke thee' betekent, daarentegen, is geconcentreerder en wordt traditioneel gedeeld onder de gasten tijdens een theeceremonie. Koicha wordt meestal gereserveerd voor speciale gelegenheden, terwijl Usucha meer alledaags is.

De belangrijkste verschillen tussen Usucha en Koicha liggen in de verhouding tussen matcha en water en de bereidingsmethode. Bij Usucha wordt één portie matcha (~1 g) gemengd met ongeveer 70 ml warm water, terwijl bij Koicha de hoeveelheid matcha wordt verdubbeld (~2 g) en de hoeveelheid water gehalveerd (~35 ml). Hierdoor is Koicha over het algemeen vier keer geconcentreerder dan Usucha.

Bekijk hier enkele recepten om je Matcha te bereiden

usucha

koicha

IJsgekoelde Matcha

koudgeklopte matcha

Ingrediënten-declaratie

Matcha Thee

Informatie


Land van oorsprong Japan
Opslagcondities Donker, droog, goed afgesloten en hygiënisch te bewaren.
Opslagtemperatuur Kamertemperatuur

Vermijd vochtige omgeving, dit voor de kwaliteit van het product als voor de conditie van de verpakking.


Deel dit product met je vrienden
Share by: