MENGPAGINA

MENGEN van  KRUIDEN

Stel je eigen mix samen,

wij brengen deze op de markt

DOE MEE !

Stel je voor, je eigen mix op de kruidenmarkt. Construeer zorgvuldig een eigen mix , geef deze een naam ,motiveer je product en deel de samenstelling met ons. Onze specialisten proefen, analyseren en beslissen of deze in aanmerking komt om op de markt te brengen. U krijgt de roem en uiteraard royalty's

Welke factoren bepalen jou perfecte mengeling ?

Kruiden en specerijen zijn voor de smaak en karakter van gerechten essentieel. Gedroogde kruiden bieden de mogelijkheid om smaken het hele jaar door te bewaren. Bij het maken van kruidenmengsels is het belangrijk om een ​​evenwichtige mix te creëren die het gerecht niet alleen op smaak brengt maar ook de essentie van een bepaalde keuken weergeeft. Laten we kijken naar de belangrijkste factoren die een goed kruidenmengsel kenmerken en naar een voorbeeld uit de Griekse keuken.

Belangrijke factoren voor een goed kruidenmengsel


  1. Smaakbalans : Een kruidenmengsel moet een evenwicht vinden tussen verschillende smaken: scherp, zoet, zuur, zout en bitter. Bij het maken van een curry kan bijvoorbeeld een combinatie van kurkuma (aardse smaak), komijn (warm en licht bitter), en koriander (fris en citrusachtig) helpen om een ​​uitgebalanceerde mix te creëren.
  2. Toepassing van basismaken : Bij mengsels zoals tzatziki-mix zijn frisse en licht zure smaken belangrijk. Ingrediënten zoals dille, knoflookpoeder en munt versterken de frisse, romige basis van yoghurt in tzatziki en geven het gerecht zijn herkenbare smaak.
  3. Herkomst en authenticiteit : Verschillende keukens hebben kenmerkende kruiden en gebruikt. In de Griekse keuken wordt bijvoorbeeld veel oregano, tijm, en dille gebruikt. Het mengen van deze kruiden kan zorgen voor een authentieke Griekse smaakbeleving.
  4. Versheid van kruiden : Bij gedroogde kruiden is het belangrijk om verse, aromatische kruiden te gebruiken. Gedroogde oregano en tijm verliezen bijvoorbeeld snel hun smaakintensiteit. MATALA-kruiden dragen het label HACCP en staan garant voor versheid, zuiverheid en intensiteit.
  5. Eigenschappen en dosering : Elk kruid heeft een eigen smaak, dus het is belangrijk om te experimenteren met de juiste verhoudingen. In een curry kan een klein beetje kruidnagel bijvoorbeeld sterk doorwegend zijn, terwijl in een tzatziki-mix een hogere verhouding dille en minder knoflookpoeder voor een mildere smaak zorgt.


Voorbeeld: Griekse Souvlaki Mix


Een typisch Grieks kruidenmengsel voor souvlaki  bestaat uit oregano, tijm, en dille met een snufje knoflook en citroenschil. Deze mix geeft de hoeveelheid smaak aan het vlees aan en zorgt ervoor dat de smaak authentiek Grieks blijft. Voeg olijfolie en citroensap toe om het geheel nog intenser en frisser te maken.


Met de juiste balans en zorg bij het kiezen en mengen van kruiden, kun je elk gerecht transformeren naar een authentieke smaakervaring die eer doet aan de traditionele keuken.


Enkele gerenomeerde kruidenmengsels :


De hieronder aangegeven recepten bevatten de noodzakelijke basissen voor de uiteindelijke mix. het is vanzelfsprekend dat onze eigen mixen meestal uitgebreider en verfijnder zijn en sommige kruiden , specerijen en additieven  bevatten die eigen zijn aan ons merk . U kan ze dan ook volledig kant en klaar bestellen.

RAS-EL-HANOUT


  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahe)
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ¼ theelepel kurkumapoeder (koenjit, geelwortel)
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat



RAS EL HANOUT bekijken

GARAM MASALA



  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 2 theelepels peperkorrels
  • ½ theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel hele kruidnagels
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel kardamom peulen (zaden verwijderen na het verwarmen)
  • 1 laurierblaadje


ITALIAANSE MIX



  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper



TACO-MIX



  • 3 theelepels chilipoeder (of minder als je niet van pittig houdt)
  • 1½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel rodepepervlokken
  • ¼ theelepel gedroogde oregano


STOOFVLEES-MIX

  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
  • 1 theelepel kardemonpoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel pimentpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder


GOULASH-MIX



  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel karwijzaad (kummel)
  • ½ theelepel gemalen laurier


VIS-MIX

  • 4 theelepels gemalen mosterdzaad
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahe)
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat


SPECULAAS- & KOEK-MIX

  • 4 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemalen anijszaad
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahe)
  • ¼ theelepel gemalen kardemom


MIX

onder constructie

MIX

Onder constructie

MIX

Onder constructie

MIX

Onder constructie

MIX

Onder constructie

MIX

Onder constructie

MIX

Onder constructie

Share by: